Overtuigende competitiestart voor dames FCC

Dit weekend is de competitie dan eindelijk van start gegaan. Vrijdagavond was het aan het zevental om hun 3 wedstrijden van die avond te spelen in Thorn. De eerste wedstrijd van 20 min was tegen de thuisploeg. Afke had na lange tijd haar voetbalschoenen nog eens aangetrokken en begon in de spits waar ze voor een hattrick zorgde, Joke maakte de laatste. Eerste wedstrijd werd met 0-4 vrij makkelijk gewonnen. De 20 minuten tegen Leveroy waren pittiger, FCC was meer in balbezit maar tot scoren komen was lastiger. Na een mooie combinatie scoorde Anniek toch de verlossende 1-0 hard in doel. De laatste wedstrijd tegen Baexem was ook een mooie pot, ploegen waren goed aan elkaar gewaagd, maar FCC zorgde voor de meeste druk. Na een mooie combinatie scoorde Marion de 1-0. Later maakte Joke en Afke er nog 3-0 van. Dit betekend dat het 7tal van FCC goed van start is gegaan met 9 punten uit 3 wedstrijden. Er werd afgesloten met een gezellige feestavond.

Zondag stond het elftal een verre verplaatsing naar Overlon te wachten tegen SSS ’18. Niet wetende wat hen te wachten stond, probeerden de dames gelijk het initiatief te pakken. De thuisploeg werd teruggedreven op de eigen helft en Cranendonck had overwegend balbezit. SSS’18 probeerde wat op te bouwen maar kwam maar amper op de helft van FCC. Dit moest wel uitmonden in een doelpunt voor Cranendonck en zo bleek ook. Simone gaf de bal voor op Joke, die de keepster omspeelde en de score opende. Hierna leunde Cranendonck wat teveel achterover en gaf wat ruimte weg voor de dames uit Overloon, maar zij konden hier niet optimaal gebruik van maken. Even later was het weer Joke die de keepster in de verre hoek kon verrassen met een mooi schot. De Cranendonckse achterhoede kon solide uitverdedigen en gaven op 1 counter na verder niks weg.
De tweede helft was niet zo sprankelend als de eerste. Het balbezit was slordiger en er minder gecreëerd. De lange bal moest vaker gehanteerd worden om wat lucht te krijgen. SSS’18 kon wat prikjes uitdelen maar Cranendonck hield het doel schoon. Simone kon voor wat meer lucht zorgen door de 0-3 op het bord te zetten. Anniek gaf een mooie pass van achteruit op Joke, die Simone voor doel kon zetten. Ook de 0-4 viel nog een aantal minuten voor tijd. Een te korte terugspeelbal werd onderschept en door Marion mooi over de keepster gelobt. De eerste 3 punten zijn binnen en niet onbelangrijk werd de 0 gehouden.

Volgende week om 10.30u volgt de thuiswedstrijd tegen Bieslo. Het zevental komt weer in actie op vrijdagavond 6 oktober, dit zal op het eigen sportpark zijn tegen dezelfde ploegen als afgelopen weekend.