Dames FCC verrassen tegen ongeslagen koploper

Vorig weekend een onverwachte afgelaste wedstrijd uit tegen Someren, maar deze week weer lekker in de wei. Op het eigen sportpark stond een moeilijke klus te wachten voor de dames van FC Cranendonck tegen de koploper. De dames van Volharding/Sambeek hadden nog geen puntverlies geleden, dus het zou een zware kluif worden vandaag.

Desalniettemin werd er met overtuiging aan de wedstrijd gestart. Ditmaal met Rian in de goal, die in geval van nood nog eens kwam opdraven vanmorgen. Volharding liet blijken dat het niet voor niks een uur in de auto gezeten had en startte fel. Het was even zoeken voor FCC, maar een snelle treffer na 10min hielp de dames beter in de wedstrijd. Een corner van Anniek kon door Maud worden binnengetikt. Het spel ging goed heen weer met kleine kansen beiderzijds. Vooral de counter was een gevaarlijk wapen voor Volharding. Na ongeveer 35 minuten kwam hier dan ook het tegendoelpunt uit. Een aanval over rechts leek goed afgeslagen door Rian en haar verdediging, maar met de keepster uit de goal werd de bal met een geplaatst afstandsschot toch net onder de lat gelegd. Gezien de wedstrijd geen verrassende gelijkmaker, ondanks dat beide ploegen weinig grote kansen creëerden. Cranendonck gaf niet op en probeerde nog voor rust orde op zaken te stellen. Een paar minuten voor tijd lukte dit en werd de 2-1 door Joke binnengeslopen.

Volharding moest na rust iets gaan forceren om hun eerste puntverlies dit seizoen uit te stellen. Ze zetten flink druk op de verdediging van FCC en creëerden een aantal kansen. Alleen was de uitploeg ongelukkig in de afwerking en keepster Rian hield haar doel goed schoon. Een handsbal in de 16 van Volharding zorgde ervoor dat de scheidsrechter niet anders kon dan een penalty geven. Anniek hield het hoofd koel en benutte deze buitenkans. Volharding was aangeslagen en begon meer en meer tegen elkaar uit te vallen, wat hun spel niet positief beïnvloedde. Het leek zelfs nog even 4-1 te worden, maar Joke zag haar inzet bij de 1 op 1 situatie met de keepster helaas langs rollen. Deze verrassende 3 punten waren een mooie beloning voor het harde werken van het hele team.

Een mooi einde van de eerste seizoenshelft. De dames gaan nu van een welverdiende winterstop genieten, waarna ze in januari weer zullen starten met de competitie en/of inhaalwedstrijden.

Het zevental heeft vorig weekend hun succesvolle seizoen afgesloten met de wedstrijden in Baexem. Zij worden in het voorjaarsseizoen weer opnieuw ingedeeld in een poule. Zodra deze wedstrijden bekend zijn, kunt u deze vinden op de website van FC Cranendonck.

Voor nu wensen de dames van FC Cranendonck iedereen alvast fijne feestdagen en tot volgend jaar!