vv Maarheeze – FC Cranendonck 3 – 1

FC Cranendonck verliest van sterker Maarheeze

Een tegen degradatie vechtend FC Cranendonck verliest van sterker Maarheeze.

Wat al jaren een mooie derby is met veel passie en strijd viel dit jaar enigszins tegen. We zagen een feller Maarheeze al snel op voorsprong komen. Al na 7 minuten werd een hoge voorzet makkelijk door de Maarheeze spits ingekopt,1-0. FC Cranendonck had het moeilijk in deze fase van de wedstrijd en had diverse keren geluk dat het vizier bij Maarheeze nog niet helemaal goed stond. Het duurde tot minuut 37 voordat Maarheeze de 2-0 kon scoren. Een voorzet vanaf links werd door bijna iedereen gemist, waardoor de vrij staande Maarheeze rechtsbuiten de bal makkelijk in het doel kon lopen. Maarheeze was in deze eerste helft de bovenliggende partij en de 2-0 ruststand gaf de krachtsverhouding goed aan.

Na de pauze kwam FC Cranendonck goed uit de kleedkamers. Al binnen een minuut kon spits Ralph van Meijl na een mooie steekbal de bal achter de Maarheezer doelman schuiven en FC Cranendonck weer wat hoop op een goed resultaat geven. Het was ijdele hoop, want al na 2 minuten kon Maarheeze het verschil in doelpunten weer verhogen. Een vrije trap werd achter de FC Cranendonck verdediging gelegd, waar de inlopende Maarheeze spits makkelijk de bal in het doel kon werken, 3-1. Het inbrengen van Mees Vermeulen na de rust bracht bij FC Cranendonck meer rust en hierdoor kon FC Cranendonck goed tegenstand bieden. Het mocht echter niet baten. Doelpunten bleven verder uit. Met nog 2 wedstrijden te gaan heeft FC Cranendonck nog 1 puntje marge ten opzichte van een directe degradatie plaats en zal het alle zeilen moeten bijzetten om zich nog uit deze hachelijke situatie te redden.

vv Maarheeze – FC Cranendonck 3-1 (2-0)